Afzinkkelder in Venhorst

In Venhorst aan het Kerkenpad en Sint Josephplein vind een herontwikkeling plaats door de familie van Duijnhoven. Het nieuwe plan welke de familie ontwikkeld moet ruimte bieden voor een multifunctioneel gebouw (supermarkt, uitbreiding bestaande horecavoorziening, maatschappelijke voorziening en elf appartementen). Onder het gehele complex zal een éénlaagse parkeerkelder worden geconstrueerd evenals opslag voor supermarkt.

Vanwege de jarenlange ervaring met ondergronds bouwen van MBS Kelderbouw uit Soest, heeft Opdrachtgever MBS Kelderbouw in de beginfase van het project gevraagd mee te denken over een innovatieve oplossing om op een veilige en efficiënte manier de parkeerkelder te kunnen bouwen.
De firma MBS uit Soest is een specialistische ondergrondse kelderbouwspecialist. MBS heeft speciaal voor inbreidingslocaties een systeem ontwikkeld waarmee vooral op een innovatieve manier (parkeer)kelders gebouwd kunnen worden.

Op de standaard manier van bouwen in Nederland middels de conventionele bouwmethode van damwand constructies worden veelal zware damwanden trillend of drukkend aangebracht door een damwandspecialist en waarbinnen een ander grondwerk specialist weer wordt ontgraven en weer een andere specialist de betonnen parkeerkelder gerealiseerd word.
Door de vele separate bouwspecialisten en hiermee gemoede faalkosten en overlast naar omgeving is er speciaal voor deze locatie gekozen door de opdrachtgever voor een systeem dat zowel in tijd als in overlast beheersbaar blijft.

Voorafgaande aan de werkzaamheden zal MBS trekankers aanbrengen op de positie van de kelderwanden. Nadat de ankers zijn aangebracht zal middels een gepatenteerd systeem van MBS geprefabriceerde betonnen kelderwanden op het maaiveld worden geplaatst en deze middels natte stroken aan elkaar worden gestort. Hierdoor ontstaat een caisson zonder bodem op het maaiveld. Tussen de wanden brengt men een stempelraamwerk aan welke voorkomt dat de wanden kunnen vervormen tijdens het afzinken. De kelderwanden vormen hiermee de grond kerende constructie en zijn zware tijdrovende en tot overlast brengende damwanden overbodig geworden.

Vervolgens word de grond tussen de kelderwanden ontgraven. Het samenspel van ontgraven en trekken van de kelderwanden zal tot de juiste aanlegdiepte nauwkeurig worden uitgevoerd en gemonitord door de afzinkmeester van MBS.

Als de kelder op juiste diepte is afgezonken wordt de keldervloer gestort en het overige betonwerk aangebracht.

MBS Kelderbouw

MBS Kelderbouw biedt zakelijke bouwers en particuliere opdrachtgevers innovatie ruimtelijke ondergrondse oplossingen. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van betonkelders op maat. Wij bouwen zowel prefab woonhuiskelders als grote parkeergarages onder appartementencomplexen in de binnenstad. Het gehele bouwtraject wordt door MBS Kelderbouw verzorgd: van het ontwerp en de vooronderzoeken tot aan de gegarandeerd waterdichte plaatsing op de bouwplaats. MBS Kelderbouw is onderdeel van de MBS Groep (MultiBouwSystemen), leverancier van prefab betonproducten.

Volg MBS Kelderbouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Contact

MBS Kelderbouw
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096394
Btw-nummer: NL812441321B01