Afzinkkelder + traditionele kelder nooduitgangen metrostation Coolhaven

In opdracht van J.P. van Eesteren heeft MBS Kelderbouw bij metrostation Coolhaven twee extra nooduitgangen gerealiseerd. RET, het Rotterdamse vervoersbedrijf, vernieuwd de metrostations. Als gevolg van het toenemend aantal reizigers laat het vervoersbedrijf langere metro’s rijden. Hierdoor neemt het aantal reizigers op metrostation Coolhaven toe en zijn twee extra nooduitgangen nodig om deze hoeveelheid reizigers bij calamiteiten veilig naar buiten te laten gaan.

De nooduitgang aan de westzijde is gerealiseerd middels een L-vormige afzinkkelder welke op de tunnelbuis is afgezonken. Bovenin de tunnelbuis wordt een opening gezaagd waarna de nooduitgang middels het plaatsen van een trap wordt afgemaakt. Tijdens de werkzaamheden gaat het dagelijkse metroverkeer gewoon door, met uitzondering van één weekend wanneer de opening wordt gezaagd. Een uitdaging bij het plaatsen van de prefab wanden voor de afzinkkelder was de locatie. De kraan kon enkel achter een muur aan de waterkant worden opgesteld om de dagelijkse verkeersstromen niet te belemmeren. De kraanmachinist had geen zicht op zijn werk en communiceerde met een tweede man op de bouwlocatie die hem begeleidde.

De nooduitgang aan de oostzijde is op traditionele wijze gerealiseerd. Er is een gat gegraven waarna de kelder met prefab kelderwanden is opgebouwd.

Volg MBS Kelderbouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Contact

MBS Kelderbouw
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8237.12.084.B05