Afzinkkelder waterbedrijf Zwolle

MBS Kelderbouw produceert, levert en zinkt af een diepwaterfilterkelder met bijbehorende spoelwaterkelders voor een waterbedrijf in Zwolle.

In opdracht van Salverda Bouw uit ‘t Harde bouwt MBS Kelderbouw op het terrein van het Engelse werk te Zwolle een diepwaterfilter met bijbehorende spoelwaterkelders. Dit waterbedrijf levert drinkwater in de omgeving van Zwolle. Hiervoor maakt het bedrijf gebruik van verschillende filterinstallaties. De komende jaren gaat het waterbedrijf installaties renoveren, vervangen en verplaatsen. Hierbij wordt een deel van de installaties één op één vervangen en op dezelfde locatie teruggeplaatst. Voor de behuizing van drie filterketels wordt een nieuw filtergebouw met bijbehorende waterkelder gerealiseerd. Voor de behuizing van drie filterketels wordt een nieuw filtergebouw met bijbehorende waterkelder gerealiseerd.

Faalkosten terugdringen door bouwproces niet te faseren
Onder- en bovengronds bouwen is een complexe opgave vanwege de verschillende betrokken partijen en deelprocessen. In de afstemming van deze processen gaat het regelmatig mis. Vaak is er in de ontwerpfase te weinig aandacht voor de uitvoerbaarheid van ontwerpen. Tevens worden veel werken onvoldoende voorbereid waardoor in een later stadium technische aanpassingen nodig zijn. Deze aanpassingen gaan doorgaans gepaard met forse faalkosten. Om deze vermijdbare kosten terug te dringen, is het noodzakelijk om het gefaseerde karakter van het bouwproces te doorbreken. Vanuit deze gedachte heeft innovatieve bouwer Salverda in het voortraject MBS gevraagd om het complete proces van engineering, het vervaardigen van de prefab elementen en het samenstellen op de bouw strak tegen een bestaand gebouw aan voor hen uit te voeren en het geheel just in time te leveren en te monteren.

Dit heeft geleid tot de realisatie van een in het werk nat afgezonken afzinkkelder en op een traditionele manier gebouwde spoelwaterkelders van prefab samengestelde elementen.

Volg MBS Kelderbouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Contact

MBS Kelderbouw
Energieweg 2
3762 ET Soest

Postbus 115
3760 AC Soest

KvK-nummer: 32096391
Btw-nummer: NL8237.12.084.B05