Prefab kelders ParqGreen

Voor de bouw van de woningen van recreatiepark ParqGreen aan de Reeuwijkse Plassen heeft MBS Kelderbouw in opdracht van Bouwbedrijf De Vries en Verburg inmiddels (eerste kwartaal 2016) 100 prefab kelderbakken geplaatst. De prefab kelders zijn uniek vanwege de op de productielocatie (MultiBeton Vianen) ingestorte leidingen. ParqGreen bestaat uit 271 woningen welke in drie fasen worden gebouwd. De meeste woningen hebben een kelder waar de slaapkamers en badkamer zich bevinden. De hoog geplaatste ramen welke net boven de maximale waterlijn blijven, zorgen voor voldoende daglicht in de kamers.

Om de dag werden drie prefab kelders van 5 x 10 meter vanaf Vianen naar de bouwplaats aan de Reeuwijkse Plassen vervoerd. Met behulp van een kraan werden de kelders op vier tot zes fundatiepalen geplaatst. Vanwege het transport en het hijsen is het gewicht van de kelders zo laag mogelijk gehouden. De kelderwanden hebben een dikte van 160 mm. Er is 120 mm nodig om de waterdichtheid te garanderen en aan de binnenzijde zit een electradoos met een diepte van 40 mm. Alle kelders hebben een verdikte hoek voor een vorstvrije toegang voor de nutsvoorzieningen.

Na de plaatsing van de kelderbakken werd het geprefabriceerde kelderdek inclusief alle leidingen en luchtkanalen voor de mechanische installatie op de kelderbak geplaatst. Op de rand waren met ankermallen schroefhulzen ingestort voor de opbouw van de houtskeletbouw (HSB). Op deze manier hoefde er niet meer in de vloer met ingestorte leidingen geboord te worden.

Op 7 februari 2016 waren onze kelders voor ParqGreen bij RTL 7 te zien in het programma ‘Doe maar Duurzaam’. Onderstaand kunt u het fragment bekijken.

Artikel AD Groene Hart 27-01-2016

Volg Kelderbouw

We plaatsen regelmatig nieuws over onze projecten, beurzen en overige op social media.

Contact

MBS Kelderbouw
De Limiet 28
4131 NR Vianen

KvK-nummer: 32096394
Btw-nummer: NL812441321B01

  • Volg Kelderbouw op
MBS Kelderbouw